Strani

torek, 9. september 2014

Grahova juha



500 g graha
350 g belega krompirja
20 g čebule
3 žlice olivnega olja
1/2 žličke soli
1 žlička vegete
0,5 l vode
1 žlica sladke smetane

Najprej na olivnem olju prepražimo čebulo in jo posolim (tako se prej prepraži). Medtem olupimo krompir in ga narežemo na majhne kocke.
Nato damo v kozico grah, krompir in vegeto, na manjšem ognju pustimo, da se praži. Ko so sestavine kuhane, dodamo vodo (dobro jo je že prej zavreti). Kozico odstavimo in s paličnim mešalnikom juho zmiksamo, da postane popolnoma gladka. Če je pregosta dodamo še malo vode. Pustimo da se še malo kuha, nato dodamo še žlico sladke smetane za okus in svetlejšo barvo.


K juhi odlično paše popečen kruh. Tokrat sem na olivnem olju popekla bel kruh zrezan na kocke. Za dekoracijo sem uporabila še mešana semena.



1 komentar: