Strani

torek, 11. avgust 2015

Breskve s paradižnikom in pršutom

Hitro, poletno in dobro! :)

za eno osebo:
1 breskev
pest zelene solate
pršut
2 paradižnika
5 listov bazilike
sol
olivno olje
poper
balzamični kis
parmezan (lahko tudi mozzarela)


Najprej sem očistila in oprala zeleno solato ter jo pustila na cedilu, da se je posušila. Nato sem na zelo tanke rezine narezala pršut, paradižnik in breskev pa na kolobarčke. Vse sem dala v posodo ter dodala še sol, poper, olivno olje, baziliko narezano na trakce in balzamični kis. Začimbe dodajamo po okusu, lahko kakšno tudi izpustimo ali dodamo. Po vrhu sem naribala še parmezan, le tega bi lahko zamenjala z mozzarelo.


Super poletna solata brez kuhanja za tople dni, ob njej pa se lahko osvežimo še s kozarecem dobrega vina.

Pa dober tek!


1 komentar: