ponedeljek, 17. avgust 2015

Ombré mojito tortaBiskvit:
3 jajci
150 g sladkorja
135 g moke
1/2 pecilnega praška

1 dcl belega ruma
0,5 dcl tople vode
žlica sladkorja

Metina krema:

3 limete
šop mete
8 rumenjakov
70 g sladkorja
70 g masla
200 g maskarponeja

Skutina krema z limeto:

500 g skute
50 g maskarponeja
400 g grškega jogurta
120 g sladkorja v prahu
1 želatina fix
            1 limeta
        zeleno barvilo

Najprej sem prižgala pečico na 180°C, da se je med pripravo biskvita segrela. Nato sem dobro stepla rumenjake s sladkorjem, tako da je rumenjak postal svetlejše barve. Počasi sem dodajala sneg iz beljakov in moko s pecilnim. Dno pekač premera 24 cm sem obložila s peki papirjem, steno pa premazala z maslom in moko. Biskvit sem pekla približno 25 minut, vendar je dobro preveriti z nožem ali je res pečeno (če masa ostane na nožu, ko le tega povlečemo iz biskvita, ni še pečeno).

Med peko biskvita lahko začnemo že s pripravo metine kreme. Nad soparo sem segrevala rumenjake, sladkor, limetino lupino in limetin sok. Ko se je krema precej zgostila sem jo odstavila iz ognja, dodala maslo in jo ohladila. Medtem sem paličnim mešalnikom zmiksala metine liste, da sem dobila pasto, na koncu sem še dodatno sesekljala, saj je ostalo še nekaj večjih kosov listov. Nato sem meto in maskarpone dodala v rumenjakovo maso ter dobro premešala.

Če se vam krema ne obarva zeleno, lahko dodate še malo barvila. Na slikah namreč metine kreme ni videti, vendar je bila živo zelena.Biskvit sem prepolovila in ga postavila v obod. Dobro sem ga namočila s polovico mešanice vode, belega ruma in sladkorja ter nanj zlila metino kremo. Nanjo se položila še drugo polovico biskvita ter tudi tega namočila. Torto sem postavila v hladilnik, da se je krema začela trditi.

Za skutino kremo z limeto, sem najprej zmešala skuto, maskarpone, grški jogurt, sladkor, limetino lupino in limetin sok. Na koncu sem dodala še želatino fix ter miksala še 2 minuti. 3 velike žlice kreme sem pustimo, za končno okrasitev, preostalo kremo pa sem nadevala na torto ter jo ponovno postavila v hladilnik.
Čez eno uro, ko se je krema že dovolj strdila, da sem lahko torto odstranila iz oboda, sem začela pripravljati kremo za okrasitev. Polovico kreme, ki sem jo pustila sem obarvala bolj intenzivno zeleno, drugo polovico pa bolj blago zeleno. Kremo lahko obarvate kakor želite, lahko je temnejša ali svetlejša. Najprej sem začela nadevati svetlejšo plast takoj pod robom torte, nato pa še temnejšo.Ni komentarjev:

Objavite komentar